rasool ( تحصیلات : لیسانس ، 23 ساله )

بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و خسته نباشید
با توجه به اینکه اسلام توصیه به تعادل و پرهیز از افراط و تفریط کرده است. میخواستم بدانم در احقاق حق مادی و احقاق حق معنوی خودمان چقدر باید تلاش کنیم؟
برای مثال دانشجویی که احساس می کند استاد در حق او اجحاف کرده و به او نمره کم داده است، آیا باید برای گرفتن نمره از استاد تلاش کند، به چه طریقی و تا چه میزان باید تکاپو کند؟ (بنده چند وقت پیش از زبان دکتر حسن رحیم پور ازغدی شنیدم که گفت حدیث از معصوم (ع) داریم که اگر فردی در راستای احقاق حق مادی خود تلاش کرده و در این راه بمیرد، اجر شهید را خواهد داشت).
در مسائلی از این قبیل چگونه باید رفتار کنیم، گذشت و بی خیالی طی کنیم یا اینکه سرسختانه دست به تکاپو بزنیم؟
با تشکر و خدانگهد ار


مشاور ( )

با سلام و عرض تبریک یال جدید! همانطور که فرمودید بله در راه احقاق برخی حقوق انسانی جادارد که فرد تا پای جان بایستد اما باید این نکته را هم در نظر گرفت که در این عالمی که ما زندگی می کنیم که همه چیز به نسبت و ارزش درجه بندی شده و رتبه بندی است باید دید آن هدف و حق ضایع شده چقدر می ارزد مثلا اگر خودکار 100 تومانی شما درون چاله ای بیافتد سما هیچگاه حاضر نیستید خطر کرده به درون چاله بپرید اما اگر در چاهی عمیق یک شیئ ارزشمند مثل یک قطعه طلا و یا بالاتر یک انسان سقوط کند آنگاه مسأله متفاوتست . در مورد سوال شما هم یک وقت یک در صد کم نمره ارزش این را دارد که فقط انسان اعتراض و درخواست تجدید تصحیح برگه دارد و چه بسا گاهی تا پای اعتراض و برخورد و فریاد هم ارزش دارد که انسان به حق واقعی خود برسد. در مورد روایت مذکور نیز بیشتر در مورد حقوق اصلی و بزرگ الهی انسانی همچون آزادی و استقلال و دفاع از خاک وطن و دین و قرآن و ... که باشد - همچون امت عرب کنونی- جادارد جانفشانی نماید. موفق باشید.